Aslak (38) elsker energidrikker – Døpte datteren Elise i en boks med monster i bårnedåpen


Normalt sett døpes mann med overøsing av vann. Troende dåp (også kalt bibelsk dåp eller voksendåp) er en dåpsform, der den som blir døpt, bevisst velger å bli døpt. Det mest normale er at man blir døpt i et dåpsbasseng i menighetslokalet.

Aslak (38) og konen Vigdis (39) fra Trondheim valgte en helt annen måte. I alle år har Aslak drukket energidrikker, favoritten er Monster. To uker før datteren Elise skulle døpes sendte han inn en forespørsel om han kunne velge hvilken måte datteren skulle døpes på. Først fikk han et klart nei. Barnedåp skal kun skje ved at presten øser vann tre ganger over hodet til barnet.

Menigheter som praktiserer dåp etter det baptistiske dåpssyn, har dåpsbassenger i menighetslokalet.Slike basseng er vanligvis på ett par kvadratmeter og med omtrent 60 cm vanndybde. Her skal det brukes vann.

Betalte 2000 kroner

Aslak ga seg ikke med det første. Da Aslak sendte ny mail og forespørsel til menigheten, tilbydde han 2.000 kroner til presten dersom han kunne døpe Elise i en boks med energidrikk. Da Aslak fortalte hvor mye Monster energidrikk har betydd for han opp gjennom årene fikk han en godkjenning av presten.

Aslak (38) og konen Vigdis (39) fra Trondheim, en uke etter dåpen.
Ikke gyldig

Ettersom Elise ikke ble døpt i vann vil ikke barnedåpen være gyldig, derfor må Elise døpes om igjen før hun blir voksen. Venner og familie har reagert sterkt på hvordan de valgte å døpe datteren.

– Jeg vil at datteren min skal elske energidrikker like mye som det jeg gjør når hun vokser opp. Noen foreldre er alkoholiker, jeg holder meg til energidrikker. Jeg og Vigdis synes dette var en genial idè, forteller Aslak.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!