Aslaug (83) skulle bare drepe en edderkopp – satt fyr på hele huset sitt


Aslaug (83) er livredd edderkopper, så mye at hun lider av araknofobi – edderkoppskrekk.

Det var under middagen for to dager siden at en liten edderkopp helt plutselig dukket opp. Aslaug fikk panikk. Hun hentet en hårspray fra badet og en lighter fra kjøkkenet for å brenne edderkoppen på litt avstand. Lite visste Aslaug om kraften i flammene som kom ut fra hårsprayen kombinert med lighteren.

– Datteren min Oddny har gjort det flere ganger før, jeg var ikke klar over hvor store flammer det kom ut av sprayen, forteller Aslaug.

Sterke piller

Alt i hele huset tok fyr på bare få sekunder. Spisebordet, tepper og gardiner inkludert masse minner ble slukt av flammene.

Aslaug mener hun kan ha holdt hårsprayen for lenge inntil lighteren, for det var veldig mye flammer.

– Lighteren må jeg ha holdt der i nesten to minutter, men det var fordi jeg skulle være sikker på at edderkoppen døde. Man vet jo aldri med slike små kryp, de er forferdelig, sier Aslaug.

Det var i fjor at Aslaug hadde et kraftig fall som rammet ryggen. Høye doser med Tramadol må daglig taes for å lindre smertene. Hver dag må hun ta doser på opp til 2000mg, noe som er svært mye, da daglige doser ikke burde være på mer enn rundt 100mg daglig.

Når Aslaug blir spurt om den høye pillebruken kan ha medvirket til den uforsvarlige bruken av lighter og hårspray ler hun;

– Hahaha, nei er du gal. Jeg hadde ikke tatt mer enn 6 piller vil jeg tro det var. Nå må dere slutte å tulle. Såpass lite tåler jeg, forteller Aslaug.

Flere naboer hørte skrik

Flere av Aslaugs naboer i nabolaget hørte forferdelige skrik fra leiligheten til Aslaug. Store flammer slo ut fra vinduene hennes.

– Da jeg så flammer tenkte jeg at det måtte være noe galt, forteller Sukit Mussit som er en av naboene til Aslaug.

Da brannvesenet ankom stedet og leiligheten til Aslaug var alt sammen brent ned. Det var overtenning i hele taket og huset til Aslaug lå i ruiner.

– Alle mine minner og hjemmevideoer fra et langt liv er nå borte. Alt er borte vekk og slukt av flammene, forteller Aslaug.

Datteren Oddny kan ikke forstå hvorfor hennes mor kunne være så dum.

– Det var en liten dum edderkopp. Jeg er utrolig dum som viste Aslaug trikset med lighter og hårspray. Alt det som er skjedd er bare helt tragisk. Men nå får Aslaug bo hos meg i noen dager, så er det vel på tide å dra henne med på gamlehjemmet, det blir tull å slippe henne tilsyn igjen, forteller Oddny.

Hadde ikke forsikring

Alsaug hadde ikke forsikring i det hele tatt. Ifølge henne selv er det en stor svindel som alt for mange nordmenn tror på.

– Forsikring er noe tull, det har jeg alltid sagt og det står jeg for. Nå kan jeg jo få gratis morfin på gamlehjemmet, det hadde jeg ikke fått hvis jeg fikk tilbake penger å kunne kjøpt meg nytt hus. Men ikke fortell Oddny at jeg har sagt det, ler Aslaug.

Brannmann Erik Møhl råder folk om å ikke ta i bruk lighter dersom man ser en edderkopp.

– Da kan man heller ringe en venn eller et familiemedlem som ikke er redd for edderkopper. At Aslaug har mistet hjemmet sitt fordi hun har brukt hårspray og lighter er helt tragisk. Dette er en hendelse som kunn vært ungått. Hårspray bruker man i håret.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!