Eldre søsken er de verste sjåførene, ifølge ny forskning


Alle som har et eldre søsken vet at de kan være utrolig irriterende. De sprader rundt i huset som om de eier det, bare fordi de kom først.

Men det er greit, for nå har du litt ammunisjon du kan bruke mot de. Det viser seg nemlig at den eldste i søskenflokken er de verste sjåførene på veien.

Den nye studien, utført av Privilege Car Insurance, vurderte 1395 sjåfører og deres kjørevaner, og konkluderte med at 89% av eldre søsken kjører for fort, og at 35% blir bøtelagt på grunn av dårlige kjørevaner.

Forskerne konkluderte også med at 46% hadde større sjanse for å kjøre i midten av veien istedet for å holde seg i riktig fil, og 47% tok ikke hensyn til andre sjåfører i trafikken.

30%  bryter jevnlig loven ved å bruke mobiltelefonen bak rattet, og 17% sminker seg bak rattet. På grunn av dette har 22% endt opp i små-ulykker, og 15% i alvorlige ulykker.

Foreldrenes favoritt

Men selv om de er elendige sjåfører er de tydeligvis også foreldrenes favoritt. I en studie utført hvor 384 familier deltok, som ble publisert i Journal of Family Psychology, viste det seg at foreldrene liker den eldste i søskenflokken best, og at disse hadde større sjanse for å lykkes i skolen, og i sport.

Professor Katherine Conger fra University of California var en del av forskerteamet, og hun ble overasket over resultatene.

– Man skulle tro at eldre barn ble mer påvirket av forskjellsbehandling på grunn av deres status som det eldste barnet i familien, sier Katherine. 

Men selv om du er yngst så ikke fortvil. Det er nemlig noen fordeler hvis du har et eller flere eldre søsken.

Univeristy of Toronto konkluderte med at eldre søsken bidrar til økt intelligens hos yngre søsken, og en undersøkelse gjort ved Ohio State University fant en klar tendens til mer vellykkede ekteskap hos yngre søsken.

Så vet du det.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!