Fiskebutikk stengt på dagen – fisken hadde påsatte klistremerke-øyne for å se ferskere ut


En nyoppusset fiskebutikk måtte nylig stenge på dagen etter inspeksjon fra Mattilsynet. All fisk i butikken hadde påsatte klistremerke-øyne, eller såkalte «googly» eyes, for at fisken skulle se ferskere enn det den egentlig var.

Tre fulle store disker med over 250 kg fisk hadde påsatte klistremerke-øyne. En eldre dame var i butikken og klagde da Mattilsynet kom på inspeksjon. Den eldre damen som bor bare noen meter fra fiskebutikken hadde nesten blitt kvalt da hun hadde kokt torskehode til middag.

Butikkeier, Magne Loftevåg, forteller at det ikke var meningen å sette på falske øyne for at fisken skulle se ferskere ut, men det er et triks for å selge mer fisk.

– Butikken har gått litt dårlig de siste ukene. Da jeg kjøpte klistremerke-øyne på Internett og satte dem på fisken i butikken fikk jeg plutselig solgt mye mer fisk. Fisken får jo helt hvite øyner og svarte pupiller. Det ser ut som fisken nettopp er hentet fra havet, selv om det er et par uker siden, forteller Magne.

– Det var veldig dårlig renhold og vedlikehold i fiskebutikken, forteller Tommy Sylte i Mattilsynet. Det var en vanlig inspeksjonsrunde, men da en av våre ansatte tok på torsken falt det ene øyet av. Da vi tok en titt på resten av fisken i disken var det samme problemet på alle. Butikkeieren hadde forklart det var et salgstriks, men dette er ikke greit, forteller Sylte.

– Dersom butikkeier får orden på renhold og vedlikehold i butikken og ikke bruker falske øyne på fisken skal vi komme på ny inspeksjon. Er alt i orden da vil Loftevåg få lov til å selge fisk igjen, forteller Sylte.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!