Forskning: Har du det rotete? Det er tegn på høy intelligens


Det fleste av oss har det ryddig og fint i hjemmet, flere av oss har også mye pynt. Men å ha det ryddig er ikke alltid like lett for alle. Har du det rotete finner du som oftest ikke igjen nøkler eller den slags ting før du faktisk rydder hjemmet.

Alle de som har det rotete kan nå smile og ta det helt med ro. Ifølge ny forskning er det nemlig slik at de som har det rotete og roter mye har utrolig høy intelligens.

Det finnes to type mennesker. De som har det ryddig og strøkent, og hvor alt er vasket til enhver tid. Så har vi de som ikke bryr seg, der klær ligger overalt, badet ser bombet ut, og oppvasken blir først tatt etter flere dager.

Utrolig nok kan dette faktisk øke intelligensen din, hvis vi skal tro forskere.
Høy intelligens

Vi kan ikke alle være like, heldigvis. Men dersom du har det rotete med klær overalt, har du faktisk utrolig høy intelligens ifølge ny forskning.

– Dersom du har et rotete hjem må du ofte bruke hjernen din til å finne frem ting du ikke med det første finner. De som har et ryddig hjem bruker rett og slett ikke hjernen like mye som det du gjør, og dermed utfører du langt færre organisoriske operasjoner i hodet per dag sammenlignet med de som har det rotete. Det virker kanskje som en logisk brist, men resultatene våre er soleklare. Personer som har det rotete er mer kreative, benytter langt flere logiske prosesser på samme tid, og dette er et resultat som følger direkte av rotet de har i hjemmet, forteller psykologiforskeren Kathleen Voghs.

De som er oppe lenge har høyere intelligens

Tidligere studier har også vist at personer som er oppe lenge om natten har høyere IQ enn mennesker som velger å legge seg tidligere på kvelden. De som er våken til etter kl 00.00 har som oftest en høy IQ som ligger på hele 125 i gjennomsnitt.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!