Hunder gjør deg glad på samme måte som barn i følge ny forskning


Hunder gjør deg glad på samme måte som barn i følge ny forskning

Mange hundeeiere har like mange kjælenavn på hunden sin som de har for barna sine, og det viser seg at det er en vitenskapelig forklaring på det.

Forskere har avslørt at båndet mellom hunden din og deg løser ut lykkehormonet dopamin og oxytocin i hjernen, akkurat som de gjør når du knytter deg nærmere barnet ditt.

«Kosehormonet» oxytocin er kjent for å hjelpe foreldre med å knytte tette bånd med sine barn, og stimulerer også produksjonen av brystmelk.

Oxytocin blir produsert i hjernen og fungerer sammen med flere andre lykkehormoner slik som serotonin, dopamin, adrenalin og opioidsystemet.

Ny forskning viser nå at de samme prosessene er igang i hjernen når hunden og eieren er sammen. Forskeren og forfatteren Meg Olmert sier at å kose med din beste firbente venn sender ut oxytocin og dopamin, som øker både humøret og langtidshukommelsen din.

Å tilbringe tid med hunden din har flere helsefordeler i følge Meg.

– Hjerterytmen din går ned, blodtrykket går ned, hjertets egenskaper for å regulere stress blir bedre, og du slipper ut oxytocin, opioider, adrenalin og serotonin. Alle disse lykkehormonene er bra for stressreduksjon og for bedre humør, forteller Meg til Business Insider.

Meg er hundeekspert hos Warrior Canine Connection, en organisasjon som trenger opp tjenestehunder for krigsveteraner. Hun har også jobbet som forsker på Karolinska Institute og hos University of Maryland.

Hunderasen har mye å si

I følge Meg har faktisk hunderasen mye å si.

Golden retrievere og labrador er mer sosiale, og derfor har de største effekt på utskillelsen av lykkehormoner. Mindre sosiale raser som er mer egenrådige fører til mindre utslipp av lykkehormoner.

Dette beviser virkelig at hunden er menneskets beste venn!

Kommentarer

Lik & del med dine venner!