Hver gang Cecilie (25) har mensen sover kjæresten Pål (24) i stuen – bare han puster klikker Cecilie


Kjæresteparet Cecilie (25) og Pål (24) fra Nittedal i Akershus har forsåvidt et stabilt forhold, men når tante rød kommer på besøk blir det en helt annen stemning i leiligheten hos det unge paret.

Cecilie og Pål har vært sammen i hele 8 år, men det var først i fjor de valgte å flytte inn sammen. For Pål gikk det greit i starten, men så begynte Cecilie og vise en annen side av seg selv. Pål vurderte flere ganger å flytte ut, men det var han som stod oppført som leieansvarlig på kontrakten som han signerte. Ikke ville han be Cecilie om å flytte ut heller.

Cecilie blir veldig aggressiv

Flere ganger om natten når Cecilie har fått mensen kan hun true kjæresten Pål med kniv dersom han ikke henter druer og kjeks til henne. Han har også fått kniver kastet etter seg da han skiftet om serie på Netflix da hun var på butikken. Pål har flere ganger måtte sove ute i vedboden da han har blitt for redd kjærestens raserianfall.

Mener Pål er for jålete

– Mensensmerter er jo av det jævligste vi kvinner opplever. Vi har det hver mnd i cirka 40 år. Pål kan selv prøve å føde, en gang i måneden, 12 ganger i året, så skal han se hvor jævlig det faktisk er. Vi er super glad i hverandre, men Pål forstår ikke helt hvor store smerter mensen er. At jeg har kastet kniver etter han er jo fordi han skal gjøre som han får beskjed om, ikke fordi jeg er gal, forteller Cecilie.

Ligger på sofen og stuegulvet

Helt siden det unge paret flyttet inn sammen har Pål etterhvert begynt å sove på sofaen og stuegulvet. Her sover han med sovepose, men forteller selv at han er redd for Cecilie om natten. Han har også valgt å sove med lyset på.

– Cecilie forstår meg godt, hun mener ikke noe av det hun gjør. Av og til kan hun skrike at hun skal pu*e min bror eller mine venner, om jeg f.eks ikke henter fjernkontrollen eller enkle ting hun selv kan gjøre. Jeg føler kanskje hun av og til kan overdrive, men jeg vet ikke helt.

– Jeg har spurt venner av meg om hvordan deres kjæreste oppfører seg når de har mensen, og de har aldri opplevd å ha det slik jeg har det med Cecilie. Jeg blir av og til veldig redd for hvordan hun oppfører seg, dersom jeg går ut av dusjen og et håndkle ligger på gulvet, da får jeg høre det.

Reagerer på pustelyder

Pål forteller at han er redd for at Cecilie hører han puste når hun har mensen. På det verste kan hun kaste fat og glass etter han, en gang måtte han sy 19 sting på legevakten da et glass sprakk i hodebunnen hans.

– Jeg puster under hodeputen eller soveposen, i frykt for at Cecilie skal høre meg. Det er også en av grunnene til at jeg sover i stuen med lyset på. Jeg er redd men samtidig utrolig glad i Cecilie. Vi har mange minner sammen, så det blir for dumt å gå fra hverandre pga måten hun oppfører seg når hun har mensen, hun mener jo ikke noe av det hun sier. Jeg forstår henne.

Den gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen er 28 dager lang fra første dag i en menstruasjon til første dag i den neste. Variasjon mellom 21 og 35 dager fra første dag i en syklus og til første dag i neste menssyklus regnes som normalt.

I en nylig undersøkelse hvor 1200 kjærestepar deltok, kom det frem at 8 av 10 kvinner har PMS. PMS er plager som er tilbakevendende i perioden før menstruasjonsblødningen, og som forsvinner i løpet av de første dagene av menstruasjonen.

– At kvinner er frekke eller stygge mot sin partner er ikke alltid kvinnens feil, her må menn må ta hensyn, forteller gynekolog Britt Sykovik.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!