Ingvild (7) fikk silikonpupper i bursdagsgave av dansk bloggemamma


Nina (33) fra København driver en svært populær blogg som leses av titusenvis hver dag. Her deler hun alt fra dagens innkjøp, hva hun drikker av alkohol på byen, til sminketips for å nevne noe. Hun deler også mye av datteren Ingvild (7) som er blitt en frontfigur på bloggen. De fleste som leser bloggen er mer interessert i datteren enn Nina selv.

Lei, sint og frustrert

Da Nina startet bloggen i 2016 fikk hun mye oppmerksomhet for sine pupper. De fikk hun operert og sponset av leserne som donerte penger til henne da hun vurderte å slette bloggen dersom hun ikke fikk større pupper. Da hun fikk inn 48.000 kr var målet i boks. Lesertallet økte drastisk og Nina ble mye omtalt i dansk media.

Etter en mnd. tok det dessverre slutt. Nina lå på rundt 2000 lesere, noe som ikke var godt nok for hennes sponsorer som blant annet var hår og makeup, extensions og parfyme. Nina fikk klar beskjed om at lesertallet måtte økes dersom hun ville beholde sine langvarige sponsoravtaler.

Brukte datteren for oppmerksomhet

2 September 2018 skrev Nina et innlegg som fikk danskene til å reagere. Overskriften lød: Min datter skal få silikon, din datter burde få det samme. Først skrev Nina det for å provosere, men da hun leste kommentarfeltet fikk hun idéen til å fullføre det. En av kommentarene var at lesertallet hennes ville eksplodert dersom hun gjennomførte det hun hadde skrevet. Dette var noe Nina trengte for å holde på sponsoravtalene sine.

– Jeg ville ikke minste sponsoravtalene jeg hadde. Jeg kunne mistet mye sminke, extensions og parfyme som jeg ukentlig får tilsendt i postkassen. Ingvild er bare 7 år men når hun blir 18 vil hun uansett ta silikon, så da er det ikke så mye forskjell om vi gjorde det nå. Ingvild er fornøyd med resultatet, litt uvandt i begynnelsen kanskje men nå kan hun starte sin egen blogg, ler Nina.

Nina har blogget i to år. Det som startet som en bakeblogg, har de siste årene utviklet seg til en livsstilsblogg med omtrent 20.000 daglige lesere.

Måtte utføres utenlands

Ingen danske leger ville utføre inngrepet med å forstørre brystene til Ingvild. Nina måtte dermed reise til Thailand for å få utført inngrepet på sin datter.  I Thailand er det ingen aldersgrense på slike inngrep, men 300 gram i hvert bryst er maks dersom du er under 18. Nina betalte 99.000 Bath, noe som tilsvarer 25.000 norske kroner. Normalt sett ligger dette på mellom 36 – 42.000 kr dersom du skulle ha gjort dette i Norge.

Nina har nå opprettet en egen Instagram profil til Ingvild hvor hun allerede har over 88.000 følgere. Flere reagerer på hvordan Nina bruker datteren, men Nina mener de selv er misunnelig fordi en jente på 7 år har større bryster enn dem.

– Ingen mødre vil ha en datter som ikke er populær. Det er opp til meg og min datter hva vi gjør, folk må passe sine egne saker. Jeg ville aldri gjort noe som Ingvild ikke føler seg komfortabel med, forteller Nina til dansk media.

Barnemishandling

En rekke forskere har gått hardt ut mot Nina, og mener det hun har gjort er barnemishandling.

Vi snakket med utviklingspedagog Marianna Haraldsrud i Barne- og Ungdomspsykiatrisk tjeneste (BUP) om hvordan et slik inngrep kan påvirke ei 7 år gammel jente.

– Dette vil utvilsomt føre til flere senskader, både fysiske og psykiske. Ryggproblemer i tidlig alder er hun nesten garantert å få, men det verste er nok relasjonskadene til mor og det faktum at en 7 år gammel jente blir seksualisert. Det kan være meget forstyrrende for selvbildet, og det vil nok utarte seg i tenårene. Dette er skadelig. Hadde det skjedd i Norge ville barnevernet ha grepet inn, forklarer Marianna. 

Kommentarer

Lik & del med dine venner!