Jente (8) med downs syndrom trodde hesten var et tegneark – familien våknet opp til sjokk


Malene (8) er født med downs syndrom og elsker å tegne. Hun har aldri sett en hest i hele sitt liv, noe foreldrene nå angrer på i ettertid.

Da foreldrene Mette (37) og Dagfinn (42) fra Drangedal i Telemark tok med Malene til familiens hytte i helgen. Familien ankom sent på kvelden da Dagfinn måtte jobbe overtid før de kunne dra.

Da den lille familien på tre ankom hytten var klokken allerede blitt 22.00, mørkt var det også. Foreldrene kastet lille Malene til sengs og gikk selv til sengs da klokken bikket 24.00.

Foreldrene våknet til sjokk

– Meg og Dagfinn våknet litt over 08.00 på lørdagen. Hverken Malene eller tegnesakene hennes var på rommet, noe vi ble veldig engstelig for. Både meg og Dagfinn ropte flere ganger på Malene, uten noen form for reaksjon. Til slutt ser vi en hest gå utenfor hytten her, med Malene hendene fulle av tusjer.

Naboens hest

– Hesten var helt fargelagt, jeg fikk nesten helt sjokk. Dagfinn bare lo høyt, noe jeg ikke synes var morsomt i det hele tatt. Malene har da sneket seg ut av hytten og tydeligvis fargelagt hesten som eies av Anton som driver en gård nede i dalen. Hesten har fått gått på beite, så har Malene helt sikkert funnet den liggende på bakken og trodd det var et tegneark. Hun har aldri tusjet vegger eller noen andre ting før. Hvordan hun har gjort dette med hesten til Anton kan jeg ikke fatte og begripe. Hun må ha sett på hesten som et tegneark, for hun har aldri sett en hest i hele sitt liv, noe vi så klart angrer på.

Hesteeieren fikk seg en god latter

Anton som er eier av hesten og nabo forteller at det hele bare er morsomt. Hesten går ofte mye på beite og legger seg ofte ned i gresset når den føler for det, spesielt nå som det har vært en god varmeperiode. Malene fikk være med å vaske hesten ren og pen, ingen skade skjedd forteller Anton til Aftenmagasinet.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!