Mann til retten etter å ha latet som han var døv og dum i 62 år for å slippe kona sitt mas


En mann fra Hokksund i Buskerud måtte mandag møte i retten etter at kona har anmeldt han for svindel. Mannen skal ha hevdet overfor både kona og venner av familien at han var døv i hele 62 år før han ble avslørt.

Ifølge mannens forklaring i Drammen Tingrett skal bakgrunnen for løgnen være at han ikke orket å høre på maset fra sin kone.

Kvinnen har nå tatt ut skilsmisse, og ifølge en venn av familien Aftenstidende har snakket med, har ikke mannen sagt et ord til sin kone på hele 62 år.

Lærte seg tegnespråk

Kvinnen skal ha brukt mange timer i privatundervisning for å lære seg tegnespråk, slik at hun kunne kommunisere med mannen. På tross av dette skal mannen ha unnlatt å kommunisere med henne.

Kvinnen forklarte i retten, som foregikk bak lukkede dører, at hun brukte to år av sitt liv for å lære seg tegnespråk. Mannen skal da ha forklart at han også fikk problemer med synet, ifølge rettsdokumentene.

Retten festet ikke lit til mannens første forklaring, og etter en legeundersøkelse ble det konstatert at mannen hverken var døv, dum, eller svaksynt.

Mannens advokat ønsker ikke å kommentere saken utover sin generelle kommentar som ble gitt til den oppmøtte lokalpressen etter at retten var hevet:

– Min klient hevder at det var nettopp hans påstand om døvhet som gjorde at ekteskapet fungerte i 62 år, og at han ikke hadde holdt ut mer enn maks en uke dersom kona hadde trodd han kunne høre henne, sier Peter Lundgren, mannens oppnevnte forsvarer i saken.

Mannen, som helt klart har fått tilbake evnen til å prate og høre, ropte sine avskjedsord til pressen før han forlot rettslokalet:


-Dette er noe alle menn burde gjøre, så kanskje de holder ut med de masete kjærringene sine i 60 år de også!

Ingen straff

Retten kom frem til at det ikke ble bevist noen straffbare forhold i saken, men at de innvilger skillsmissen uten innvendinger, og at mannen må betale 33.400 kroner i erstatning til sin kone for utgifter brukt på undervisning i tegnespråk.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!