Martine (19) og Katrine (20) skulle bare lage nattmat etter byturen – brente ned hele kjøkkenet mens foreldrene sov


Martine (19) og Katrine (20) fra Grünerløkka i Oslo skulle bare lage seg en pizza til nattmat etter helgens bytur. Det kunne endt forferdelig galt.

Da Martine og Katrine kom hjem til Martine og foreldrenes hus rundt 03.30 tiden på lørdag lå foreldrene hennes å sov. Martine og Katrine var sulten, så de bestemte seg for å sette på en pizza.

Sovnet

Da pizzaen var satt i ovnen gikk Martine og Katrine opp i andre etasje til Martines soverom, her skal de ha sovnet mens pizzaen fremdeles var i ovnen. Hverken Martine eller Katrine husker hvor lang tid det tok før det gikk galt.

– Brannalarmen ble utløst og det pep noe helt sykt fra kjøkkenet. Jeg og Katrine løp ned på kjøkkenet mens mamma og pappa skrek og ringte brannvesenet. Jeg angrer for at vi ikke kjøpte nattmat med hjem, det pleier vi alltid å gjøre.

Foreldrene forbannet

Foreldrene til Martine, Leif og Cecilie Kittelsen er steik forbanna på datteren.

– Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan det er mulig å være sulten kl 03.30 om natten. Det må da gå ann å spise mat før de kommer hjem. Det er fult av åpne nattsjapper som er åpen til langt på natt. Jeg er jo så klart utrolig lettet at det ikke var hele huset som gikk tapt av brannen og bare kjøkkenet. Jeg har tilgitt henne, men nå blir det en lang prosess med å få opp nytt kjøkken og fikset alle skadene, forteller faren, Leif.

Brannvesenet: Spis nattmat ute

Cato Nielsen i Brannvesenet forteller at nattmat er noe man ikke burde lage når man kommer hjem full fra byen.

– Kommer man full hjem og begynner å lage mat er det mye som fort kan gå galt. Man er ikke helt oppegående til å kunne forstå grader og hvordan man hånderer en ovn i brisen tilstand. Spis mat på byen, eller kjøp med deg nattmat hjem.

Skader for tusenvis av kroner

Skadene på kjøkkenet er antatt å koste familien mellom 100 til 120.000 kroner. Allerede på mandag starter prosessen med å få på plass nytt kjøkken.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!