MDG vil straffe bilister på tomgang med elektrosjokk – «vi mener at pisk er bedre enn gulrot»


Etter en rekke kontroversielle forslag de siste årene er MDG nok en gang i hardt vær etter at de har foreslått en ny mekanisme for å stoppe bilister fra å la bilen stå på tomgang i Oslo.

– Vi mener at pisk er bedre enn gulrot, og foreslår at alle norske biler skal være utstyrt med elektroder i sjåførsetet, som er i stand til å sende 2000 volt i korte støt inn i ryggen på sjåfører som ikke slår av motoren når de står stille. Dette vil bidra til bedre byklima, sier miljøbyråd Lan Marie Fullpengpung til VG.

Forslaget trer inn i rekken av en rekke kontroversielle forslag som er fremmet i byrådet etter at MDG kom til makten. Tidligere har partiet også foreslått sykkelambulanse og tvungen bruk av utekontor i massivt treverk.

– Det er klart at hvis vi skal få folk til å bli miljøvennlige må det straffe seg å være et miljøsvin. Ved å påminne sjåfører gjennom elektrosjokk tror vi flere vil huske å slå av motoren, forteller Lan Marie videre.

Byråd Karl I Hagen stiller seg uforstående til forslaget, og kaller det «reinspikka tullball fra gale hippier som har fått for mye makt» i et innlegg på Twitter.

En rekke aviser har allerede omtalt forslaget, og redaktøren i Ja til bilen i Oslo mener en slik avstraffelse av sjåførene vil være grunnlovstidig.

– Vi kan ikke sende 2000 volt i kroppen på sjåfører hver gang de står på tomgang. Halvparten vil jo dø av hjerteinfarkt, og resten vil bli så ukonsentrerte av rykningene at de blir trafikkfarlige. Her tror jeg som vanlig at MDG ikke har tenkt seg om.

Lan Marie på sin side mener redaktøren i Ja til bilen i Oslo er et kynisk oljesvin, og at han snarest bør motta elektrosjokk for å vise han hvor skapet skal stå.

– Vi godtar ikke folk med slike tanker om miljøet, sier Lan Marie Fullpengpunk avsluttende, før hun setter seg inn i den pansrede byrådsbilen på 4 tonn og kjører avgårde.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!