Michelle (15) venter Norges første sekslinger


Michelle, som går i 10. klasse, skal snart bli mor til seks barn. Hun vet ikke hvem som er barnefaren, men det står mellom tre av hennes mannlige venner.

– Den morgenen jeg sto på badet med en positiv graviditetstest i hånden fikk jeg helt sjokk. Jeg og mine venniner har alltid snakket om den dagen vi er i slutten av 20 årene og bor i utlandet med barna våre. At jeg nå venter sekslinger er bare helt sykt, helt uvirkelig. Jeg har sagt mange ganger at hvis jeg blir gravid før jeg er 18, så tar jeg abort, forteller Michelle til Aftenstidende.

Da Michelle skulle på ultralydundersøkelse for en gjennomgang av foster og livmor, viste det seg at hun ikke bare skulle få tvillinger – men sekslinger.

– Jeg kan ikke helt forstå hvorfor jeg har sagt dette. Man kan ikke si noe sånt før man faktisk står der – med en positiv test og babyer i magen.

– Jeg fortalte mamma kvelden før at jeg ikke hadde hatt mensen på en stund. Først ville jeg egentlig ikke si noe, men mine venniner tvang meg til å fortelle det, fordi de mente jeg burde ta en graviditetstest. Dagen etterpå løp mamma på apotektet og skaffet meg en test.

Uvanlig ung

Ifølge Fhi er gjennomsnittlig alder hos førstegangsfødende kvinner 28,7 i Norge.

I følge Fhi er gjennomsnittlig alder hos førstegangsfødende kvinner 28,7 år. Overlege Karl Fredrik Orderud ved Oslo Universitetsykehus har blitt koblet inn i saken grunnet jentas unge alder og den spesielle graviditeten.

– Dette er meget uvanlig. Det hender vi får inn unge jenter på avdelingen som er gravide, men det er første gang jeg har hørt om at ei så ung jente er gravid med sekslinger, forteller Karl Fredrik Orderud til Aftenstidende.

Vanskelig å fortelle til mor

– Jeg tok testen, og den var positiv. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere eller hva jeg skulle si til mamma. Hva sier man? Når man plutselig er gravid i en alder av bare 15 år. Jeg sa ikke så mye. Mamma ba meg love henne at jeg tenkte godt over hva jeg ville gjøre. Mamma støttet meg, det var jeg svært glad for.

Usikker fremtid


Michelle, 15 år og gravid med sekslinger. Foto: privat

Michelle er enda ikke sikker på hva slags fremtid hun kan gi ungene, eller hva hun skal gjøre fremover.

– Mine venniner sa jeg måtte lage meg blogg, for det gjorde mange andre når de blir mor i ung alder, men det er noe jeg må tenke litt på i så fall.

– Jeg var på helsestasjonen med mamma og tok en bekreftende test for å være helt sikker. Helsesøster fortalte at det kunne være tvillinger, da fikk jeg bare mer panikk. Hvordan skulle jeg klare å ta vare på to unger når jeg selv bare er et barn?

Jordmor Gerd Ullersmo som var tilstede under Michelle sin ultralydundersøkelse kaller dette for en helt utrolig hendeslse.

– Dette er første gang noen i Norge under 18 år har fått sekslinger. Dette er helt fantastisk, jeg fikk frysninger av å se det på skjermen.

Både mor og de ufødte barna er utrolig nok ved god helse. Michelle har termin i slutten av august.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!