Nå kommer julen – juletrær dukker opp utenfor kjøpesentrene – julebrus i butikken


Sommeren er nettopp ferdig, men nå ser det ut som julen er på vei. Selv om det er hele 112 dager til julaften er det allerede julestemning flere steder i landet. Flere juletrær dukker opp utenfor kjøpesentre, noen steder er det også kommet julekalendere, klementiner og julebrus i butikkene.

Julen kommer tidligere

Hvert år kan det se ut som at julen kommer tidligere for hvert år som går, men du er ikke alene. Helt siden 2013 har butikkene gått i julemodus med 16 dager tidligere, hvert år.

– Dette er fordi produksjonen av julebrus, julemat, julekalendere og alt annet starter tidligere, og da har ikke butikkene noe annet valg enn å ta imot varene tidligere, forteller avdelingsleder Anita Lavenvik i kampanjeavdelingen hos Norges Handelsgruppe. 

Praktisk for kvinner

At julevarene kommer allerede nå i september er nok noe de fleste kvinner blir glade for. Det er mange kvinner som allerede har startet med julehandelen, dette fordi de synes det er praktisk.

– Har man barn og mye stress i hverdagen er innkjøpene nå i september er praktisk ting å få unna, da slipper man stresset i desember når kundene strømmer til, forteller Lavenvik til Aftens Tidene.

Flere reagerer med avsmak

– Julens inntreden i butikkene gjør det kommersielle aspektet ved julen veldig tydelig, og det er mange som reagerer med avsmak. I en ny undersøkelse gjort av analysebyrået Kehmer, kommer det frem at 8 av 10 ikke ønsker jul i butikkene før desember måned. Men så må vi jo ta hensyn til de som ikke er blitt spurt og de 2 av 10 som også gleder seg, forteller Britt Bakkestad i Kehmer analyse.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!