NSB snur – skifter navn fra Vy til Syt fordi alle syter over navnebyttet

NSB har møtt en storm av kritikk etter at de annonserte navnebyttet til Vy.


NSB har møtt en storm av kritikk etter at de annonserte navnebyttet til Vy. Nå har NSB snudd etter massivt press fra både Språkrådet og ikke minst sinte kunder på sosiale medier.

I tillegg skal en konflikt med et reklamebyrå som går under navnet Vy ha ført til juridiske problemer for selskapet.

– Våre kunder var nok ikke særlig fornøyde med denne endringen, og spesielt ikke med prislappen på flere millioner kroner for å endre navn. Derfor skifter vi nå navn til Syt, fordi vi rett og slett mener folk syter unødig over et navn vi hadde bestemt oss for. Folk er rett og slett for pirkete, sier Johan Pedersen, presseansvarlig hos NSB.

Reklamebyrå reagerte

Reklamebyrået Vy reagerte naturligvis også på navnevalget.

– Vi ønsker ikke assosiasjoner til et selskap med så dårlig kundeomdømme. NSB er kjent for trege tog og ufornøyde kunder, og slikt ønsker vi ikke assosiasjoner til, sier Bernt Amundson, gründer i reklamebyrået Vy.

Joahn Pedersen i NSB utdyper:

– Det var ikke et vanskelig valg når så mange mennesker ble sinte. Syt betyr dessuten “rask” på bulgarsk, så vi mener vi har truffet spikeren på hodet her. Vi er både raske til å bytte navn og til å frakte kundene til destinasjonen deres, forteller han til Aftenstidende.

Tungt for mange

Etter at det nye navnet til NSB ble kjent er det mange som har tatt beskjeden tungt. Ledelsen i NSB har gjentatte ganger forsøkt å roe gemyttene, og forstår ikke hvorfor folk misliker navnet. De har i pressemeldinger påpekt at det er de samme utslitte togene som kjører passasjerer selv om millioner blir brukt på logobyttet.

– Folk må skjønne at vi trenger en omprofilering nå. Da får våre kunder tåle harde seter og møkkete tok litt tid, slik at vi kan fokusere på trykk av ny logo. Vi må jo prioritere, vi også, sier Johan i en sur tone.

Massiv PR-skandale

Nå har NSB sin ledelse snudd på grunn av presset, og ytterligere 68 millioner kroner vil gå til omprofileringen. Den ekstra bokstaven i navnet koster angivelig selskapet og skattebetalerne 25 millioner kroner mer.

Totalprisen for prosjektet vil komme på ca. 280 millioner kroner og inkluderer bytte av uniformer, togdesign, og seter.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!