Ny studie viser at den yngste i søskenflokken alltid har rett – de er også smartest


Du har helt sikkert diskutert med din søster eller bror, venn eller kjæreste. Enten det er en diskusjon eller ren krangel. Hvem har rett, hvem er dum? Ny studie utført av hele 9000 søskenpar, viser at den yngste alltid hadde rett.

Ulike spørsmål og situasjoner

4500 av de som deltok var i alderen 16-18 år, de resterende 4500 var i alderen 19 – 30 år. Alle fikk utlevert 10 spørsmål som gikk ut på hva de ville gjort i ulike situasjoner i hverdagen. Hele 89% av de yngste som deltok hadde rett, i motsetning til deres eldre søster eller bror.

En uke senere måtte alle tilbake og svare på 10 spørsmål om hva de ulike elektronikk produktene heter. Her fikk hele 91 % av de yngste rett på alle 10 spørsmålene, deres eldre søsken hadde i snitt 44%, noe som utgjør hele 47% forskjell.

Også den smarteste

Forskere konstaterte også at den yngste i søskenflokken også er den smarteste. Funnene er publisert i Journal of human resources. Grunnen til at den yngste alltid har rett tyder mye på at den yngste blir mye mer stimulert av sine foreldre, de får mer oppmerksomhet og bryr seg mer om teknologi og sosiale medier enn det deres eldre søsken gjør.

De forstår også mer om hvordan de skal håndtere ulike situasjoner i hverdagen da de har vokst opp i en nymoderne tid hvor alt utklinger seg i rekordfart.

Da vet du det. Neste gang du diskuterer med din yngre søster eller bror, vit at de alltid har rett. De er også smartere enn deg.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!