Ødelegger din mann nattesøvnen med snorking? – snart må han betale deg 250 kr natten


Den nye loven som trer i kraft fra 1 januar er partnerskapsloven og under paragraf 3 står det at dersom partneren din ødelegger din nattesøvn med snorking eller unødvendige lyder mellom kl 23.00 – 06.30 skal han betale deg 250 kr for tapt nattesøvn.

Snorking skyldes at det er trangt i bakre del av svelget under søvn. Vevet i området fra bakre del av nesen og ned til strupelokket er såvidt «løst», at det hos de som snorker, vibrerer og klapper sammen under innpust.

7 av 10 norske menn snorker

Hele 7 av 10 norske menn snorker. Dette gjør det vanskelig for kvinnen i forholdet å sove godt om natten, som igjen ødelegger hennes jobb eller skoledag. Alle mennesker mellom 18 og 64 år skal ha minst 7 – 9 timer søvn, ifølge forskning. Både å sove for mye og for lite over lang tid kan ha en dårlig helseeffekt. Anbefalingene er basert på hundrevis av forskningsstudier.

Menn må betale 250 kr for tapt nattesøvn

Den nye loven som trer i kraft 1 januar har kun menn i første omgang. Her må hver mann som ødelegger en kvinnes nattesøvn ut med 250 kr natten, dersom du ikke lar henne få den søvnen hun skal. I hovedsak gjelder dette mellom 23.00 – 06.30, dersom hun har lagt seg i det tidsrommet. Disse pengene er for tapt søvn og arbeidskraft, da hun ikke vil yte sitt beste på jobb eller skole fordi du har snorket om natten.

Hvordan motta pengene

Fra 26 desember vil det være mulig å bestille et snorkehefte på Stortingets hjemmesider. Dette kommer rett hjem i postkassen din. Her skriver du opp hver gang du ikke får den søvnen du skal, i slutten av hver mnd må partneren din betale den summen du har kommet frem til. Her oppgir du Vipps eller kontonummeret ditt.

Dersom han ikke velger å betale kan du sende han en faktura som ligger vedlagt i snorkeheftet. Hvert snorkehefte inneholder 12 mnd og 12 faktura. Det kan kun bestilles en gang i året.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!