På denne tannklinikken i Oslo får menn med tannlegeskrekk sugejobb av assistenten


I Norge har over 80% menn tannlegeskrekk. I de alvorligste tilfellene innebærer tannlegeskrekk at de helt unngår tannbehandling. Det betyr at uansett smerter, problemer med spising, utseende eller annet, så oppsøker de ikke tannlege.

Frem til nå. En ny tannlegeklinikk som åpner i Oslo 18 november på Karl Johan, tilbyr menn med tannlegeskrekk en sugejobb under tannlegetimen, utført av  tannlegeassistenten.

Tannlege Susanne Mikkelsen forteller at dette vil føre til økt omsetning, samtidig som flere menn med tannlegeskrekk får fikset på tennene sine.

– Sugejobben gies under tannlegetimen slik at mannen skal tenke på noe annet enn tannlegeskrekken. Vi har hatt en prøvedag i august der denne metoden ble prøvd ut på 4 pasienter, og de sa ikke et eneste ord. Vi har stor tro på at dette blir en suksess. Det aller viktigste for oss er at flere menn ikke har tannlegeskrekk, forteller Mikkelsen.

I en ny undersøkelse viser det seg at 5-10 prosent av den voksne befolkningen i Norge unnlater å søke regelmessig tannbehandling på grunn av angst. Det betyr at det finnes 70.000-100.000 mennesker her i landet som ikke går til tannlegen fordi de sliter med angst.

Pris for sugejobben

Utenom prisen for selve tannlegetimen må du også betale for sugejobben. Her er prisen 500 kr. Det er førstegangspris.

Prisen dersom du kommer tilbake igjen er på hele 1.800 kroner. Grunnen til den lave prisen for første behandling er åpningstilbud.

– Dersom du ønsker å komme tilbake igjen velger vi å tro du har blitt kvitt tannlegeskrekken, dermed blir prisen litt stivere, forteller Mikkelsen.

– For de som ikke ønsker å gå igjennom et slikt program og tilbud, og for de som ikke tror at det vil være tilstrekkelig til å overkomme angsten, kan vi tilby beroligende medikamenter i forkant av hver behandling, forteller Mikkelsen.

Sugejobben utføres av damer på mellom 30 og 40 år. Fire assistenter gleder seg allerede til å ta imot mannfolk med tannlegeskrekk.

Kjenner du noen med tannlegeskrekk? Del dette innlegget.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!