Per (63) samler på brukte BH’er – har over 3.300 i samlingen og vil kjøpe dine!


Per (63) fra Åmot i Østerdalen har en uvanlig hobby. Han samler nemlig på brukte BH’er – og det har han gjort siden 1965. Som 10-åring fikk ha morens gamle BH’er når hun kjøpte nye.

– De fleste er litt store, men de kommer jo fra litt tyngre damer. Det liker jeg. Jeg har over 3300 BH’er vil jeg tro, om jeg husker riktig da jeg telte dem sist i 2017. Jeg skaffer dem ved å legge ut annonser på nettet eller statuser på Facebook om noen har BH’er tilsalgs, forteller Per

Per forteller at over 100 av BH’ene kommer fra moren og hennes venniner. De pleier han å få gratis, da de vil hjelpe til med BH-samlingen hans. Per betaler mellom 300 og 400 kroner dersom det er kvinner han ikke kjenner. BH’en må være brukt for at han kjøper dem.

– Ja, de må være brukt. Helst må jeg se bilde først av at den som selger BH’en har hatt den på seg, det vil da si jeg trenger bildebevis. Det er noe jeg har begynt med etter at tre menn lurte meg, da fikk jeg tilsendt 3 undikker i postkassa istedenfor 3 BH’er. Det var litt min feil da jeg ikke sjekket opp i profilen som solgte meg, men jeg blir jo fort litt engasjert sant, så det er fort gjort å gjøre feil, forteller Per.

Gravide kvinner

Per forteller også om et noe spesielt kriterie for at han skal betale ekstra mye for en BH.

– Hvis den er brukt av en høygravid kvinne eller nybakt mor og det har kommet melk i BH’en er jeg villig til å betale mer. Det er noe med lukten i en godt brukt BH fra en melkeproduserende kvinne som gjør det enda bedre, forteller Per.

– Det setter seg en ganske spesiell lukt i huset når jeg får inn slike BH’er, så de nært sofaen der jeg sover. Da sover jeg ekstra godt om natten, spesielt når jeg nettopp har kjøpt en slik BH.

Familien ønsker ikke kontakt

Per har ikke familie på besøk. De nekter å besøke han.

– Familien kommer ikke på besøk, de gjorde det før jeg startet med å gå med de brukte BH’ene jeg kjøper. Min far fortalte at jeg måtte søke hjelp, og det er jo helt feil, dette er jo bare en hobby på lik linje med de som samler på frimerker, forteller Per.

Per går med BH’ene fordi han vil teste at de er i god stand, ikke fordi han er unormal eller gal som familien tror.

– Jeg går kun med BH’er jeg kjøper for å teste styrken og fasongen i dem, jeg er ikke gal, forteller Per med en sur stemme over telefon til Aftens Tidende.

Per har siden januar 2016 sovet på sofaen i stuen fordi soverommet er stappfult med BH’er. Han har også mellom 200 og 300 BH’er på badet, så han får ikke tilgang til toalettet.

– Jeg tror det er snart 2 år siden jeg brukte toalettet, det er så mye BH’er der. Men nå har jeg jo en utedo jeg har brukt de siste 2 årene, så det har gått fint. Litt kaldt om vinteren, men ellers går det helt greit, forteller Per.
Per ønsker alle kvinner der ute som måtte lese dette om å selge BH’er til han.

– Jeg ønsker små BH’er, store BH’er, alle ulike størrelser, jeg er ikke kresen, forteller Per.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!