Snart har kvinner lov til å utøve vold mot partneren dersom de ikke får kaffe om morgenen


I utgangspunktet er det alltid forbudt og straffbart å bruke vold, men nå finnes det snart et unntak. Fra 1 januar kan kvinner utøve vold mot partneren sin dersom de ikke får kaffe om morgenen.

Det høres kanskje rart ut, men det er fullt forståelig om du leser videre.

Fravær av kaffe hos kvinner kan nemlig gi abstinenssymptomer på linje med annen avhengighet, som at de narkomane trenger heroin og lignende. Kvinner som ikke får sin daglige dose kaffe kan oppleve sterk hodepine, kvalme og trøtthet.
Er man i et partnerskap hvor partneren ikke er like avhengig av kaffe som det du er, kan du forlange at han lager kaffe til deg. Sier han nei eller ber deg vente har du faktisk lov å bruke vold mot ham.

Overleger og forskere har forsket på kaffe og koffeinets påvirkning hos kvinner i flere tiår. Abstinensene opptrer rett og slett på grunn av koffeinmangel. Dette går utover jobb eller skole, som igjen kan føre til dårligere karakterer. Kvinner trenger koffeinet fordi det får blodårene i hjernen til å trekke seg sammen. Når du slutter å drikke kaffe, utvider de seg og mer blod strømmer til, noe som kan resultere i hodepine.

Menn kan ikke få like mye hodepine som kvinner får, derfor er det ingen straffbar handling dersom du velger å slå partneren din om han ikke gir deg kaffe.

  • Vi kan forstå at kvinner kan bli sure og gretne, og bruker de vold mot partneren sin er det fordi hodepinen og koffeinmangelen tar overhånd forteller kaffeforsker Stein Hoffeinvik i Friele Kaffe.
Kommentarer

Lik & del med dine venner!