Tobarnsfar døden nær etter å ha bitt negler


Da den 28 år gamle tobarnsfaren fra Merseyside i England begynte å utvikle influensaliknende symptomer hadde han ingen anelse om hvor alvorlig det skulle bli, eller at det var fordi han hadde bitt negler.

Uvanen skulle vise seg å være livsfarlig. Etter en uke ble han hastet til sykehuset med ambulanse.

Etter en uke var smertene i hånden hans uutholdelige. På tross av dette visste ikke Luke at han var i livsfare.

– Jeg pleide å bite neglene mine hver dag. Det var en nervøs uvane. Jeg klarte å slite av en liten bit hud på siden av fingren, og det gjorde litt vondt, men jeg tenkte ikke mer over det, forteller Luke.

Heldigvis innså hans mor at noe var alvorlig galt, og tok kontakt med nødsentralen. Luke ble hastet til sykehuset der han fikk diagnosen sepsis.

– Plutselig lå jeg på en båre med drypp i armen, det hele var ganske uvirkelig, sier Luke.

Sepsis er en alvorlig komplikasjon som følge av en infeksjon, som fører til at kroppen angriper sine egne organer. Hvis det ikke behandles raskt kan det føre til organsvikt og død.

Etter behandligen ble Luke holdt under observasjon på sykehuset i fire dager. Legen hans fortalte Luke at han var heldig som var i live.

Ønsker å spre informasjon

Nå som Luke er frisk ønsker han å spre denne viktige informasjonen om hvor lett en sykdom som sepsis kan ramme, slik at ingen andre behøver å havne i samme situasjon.

Symptomene på sepsis er svimmelhet, diare, og blek hud.

– Jeg visste ingenting om denne dødelige sykdommen før jeg fikk den selv. Jeg trodde jeg bare hadde litt feber, og kanskje var smittet av et virus, forteller Luke.

Luke er far til to sønner på fem og seks år.

Kommentarer

Lik & del med dine venner!